Route Garderen - Staverden - Drie

Ervaar de geschiedenis van Garderen, Uddelermeer, Drie en Staverden!

Tandem Huren 2Vanuit het centrum van Garderen, vanaf de VeluweSpecialist, vertrekt een prachtige route die u per e-step, fiets of tandem kunt afleggen. De route komt langs het hoogst gelegen natuurmeer van Nederland, het Uddelermeer. Deze locatie van Spannende geschiedenis is geen gewoon meer maar een geologisch overblijfsel uit de laatste ijstijd. Het is een zogeheten pingoruïne, een ingestorte ijsheuvel. De route gaat daarna door naar het kleinste stadje van Nederland; Staverden. Staverden kreeg al in 1298 stadsrechten van de Duitse koning Rudolf. Maar een echte stad is het nooit geworden. En dat is nu net ook de charme van Staverden. Het is een prachtig voorbeeld van een kasteel met een zelfvoorzienend landgoed, een groene erfenis van eeuwenlang adellijk leven op de Veluwe.

E Step Huren 7Verder gaat de route door Speuld en langs het oudste bos van Nederland. Een  prachtige route uiteraard met voldoende stopplaatsen om te picknicken, een wandeling te maken of een terrasje te pakken.

Wanneer u een fiets, e-step of tandem huurt bij de Veluwe Specialist, ontvangt u hier gratis deze route erbij. Uiteraard staan er in de route omschrijving verhalen over het gebied opgenomen.

Fietshuur: € 8,75 (incl. route)
Tandemhuur: € 12,25 p.p. (incl. route)
E-step (elektrisch scootertje): huur € 15,00 (incl. route)
Elektrische fietshuur: € 25,00 (incl. route)

Facebookheader

Lees meer
Arrangement
Duur Afhankelijk van gekozen vervoersmiddel
Organisatie Veluwe Specialist
Adres Dorpsstraat 28, Garderen