Romeinenweek

Tijdens deze week staat de rijke geschiedenis van ons land in de Romeinse tijd centraal. Thema is dit jaar ‘100% Romeins?’ Wie was er eigenlijk Romein? Kon je als inwoner van de Lage Landen ook (een beetje) Romeins zijn? Het antwoord is veelzijdig en complex, en geeft stof tot nadenken. Samen met Stichting Romeinse Limes Nederland en talloze organisaties en verenigingen in Nederland stelt RomeinenNU, promotiebureau voor Romeinse geschiedenis, dit boeiende thema centraal voor een grote variëteit aan activiteiten en evenementen. 

Identiteit bestond in Romeins Nederland – net als nu – uit een mengelmoes van opvattingen en gebruiken. Iedereen was een beetje ‘Romeins’!


Informatie over de evenementen tijdens de Romeinenweek vindt je op www.romeinenweek.nl

 

Lees meer
Evenement
Van zaterdag 29 april 2017
Tot en met zondag 7 mei 2017