Open rondleidingen 'De SS: Veelzijdig Extremisme'

De SS is één van de beruchtste organisaties uit de geschiedenis. De naam SS roept vrijwel onmiddellijk beelden op van blonde Ariërs, meedogenloze kampbewakers en doodseskaders. Dit beeld is echter incompleet. De SS was een zeer brede misdadige organisatie die haar pijlen richtte op alle aspecten van de samenleving. Wie wist bijvoorbeeld dat de SS archeologische expedities naar o.a. Tibet organiseerde, het kerstfeest wilde germaniseren, kruidentuinen aanlegde in concentratiekampen en de Waffen-SS één van de meest multiculturele organisaties ter wereld was?

In deze tentoonstelling zal worden ingegaan op de grotendeels onbekende en verborgen geschiedenis van de SS, haar structuur, haar wreedheden en al haar vreemde en bizarre aspecten. 

Open rondleidingen om 14.00 uur en om 15.00 uur gegeven door een historicus van het Bevrijdingsmuseum. Museumkaart geldig. Reserveren niet nodig.

Lees meer
Evenement
Van zondag 29 oktober 2017
Tot en met zondag 29 oktober 2017
Tijd 14:00 en 15:00