Bouwhistorische rondleiding door kasteel Ammersoyen

Hoe werden kastelen zoals Ammersoyen in de middeleeuwen gebouwd, hoe zag het er oorspronkelijk uit en hoe functioneerden middeleeuwse kastelen? Was een kasteel een ruwe soldatenburcht of juist een luxe adelswoning? Wat zegt een middeleeuws toilet over de status van de kasteelheer? Deze vragen komen aan het bod tijdens de 'rondleiding met de bouwmeester' door kasteel Ammersoyen.

De ‘middeleeuwse bouwmeester' toont met authentieke instrumenten de praktijk van burchtenbouw en kijkt met een bouw- en kunsthistorisch oog naar het kasteel. Kasteel Ammersoyen dient als voorbeeld om dieper in te gaan op middeleeuwse kastelenbouw in Nederland.

Deze themarondleiding voert om het kasteel heen en door de middeleeuwse ruimtes van het kasteel en wordt gegeven door Marius Bruijn, museoloog, onderzoeker en theatermaker. Bruijn richt zich op middeleeuwse architectuur en kastelenbouw.

Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Datum: zondag 19 november

Aanvang: 13.00 uur

Tijdsduur: circa 90 minuten

Reserveren: is noodzakelijk en is mogelijk via onderstaande link.

Lees meer
Evenement
Van zondag 19 november 2017
Tot en met zondag 19 november 2017
Tijd 13:00